Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniową-paprykowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 kg
papryka czerwona 1/2 kg
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 1/2 kg
śmietana 18-procentowa 2 łyż
masło 2 łyż
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyż
orzeszki ziemne kilka łyż
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniową-paprykowa

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i drobno siekamy, a następnie wraz z masłem przekładamy do rondla i przesmażamy, aż cebula się zeszkli.
Krok 1 - Zupa dyniową-paprykowa foto
2
Do cebuli dodajemy pokrojone w średniej wielkości kawałki paprykę i chwile smażymy. Następnie do warzyw dodajemy obrany i posiekany czosnek oraz curry.
Krok 2 - Zupa dyniową-paprykowa foto
3
Warzywa zalewamy 2 i 1/2 l wody. Całość zagotowujemy. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i dynie i gotujemy ok 20 min, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę.
Krok 3 - Zupa dyniową-paprykowa foto
4
Orzeszki prażymy na suchej patelni. Gotową zupę podajemy z uprażonymi orzeszkami.
Smacznego!
Krok 4 - Zupa dyniową-paprykowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 23.02.2014 17:13
pyszna zupa
Bernadeta1 08.01.2014 14:34
Jak pysznie wygląda ta zupka
aisza1 26.08.2013 10:42
przepis godny wypróbowania
adelajda 11.08.2013 07:34
smaczna i bardzo apetyczna zupka
pierniczkowo 06.04.2013 09:18
bardzo lubię takie zupy, pięknie podana:)
caralajna 04.04.2013 07:24
niezwykle apetyczna
Adam/ZUB3R 10.11.2012 14:52
pycha
ziutula
ziutula 11.10.2012 21:38
zupja jak z żurnala na zdjęciu
alexxxanderka 09.10.2012 08:23
wygląda świetnie!
olkaaa 19.09.2012 09:48
bardzo fajna zupa
manaika 10.09.2012 22:38
super
Adamorek 10.09.2012 22:21
lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak