Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa z zacierką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1/2 kromek
mąka 12 dag
jajko 1 szt
mleko 1 1/2 litra
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa z zacierką

Wykonanie:
Dynię obrać, zalać 2 szklankami wody, ugotować, odcedzić i przetrzeć. Z maki, jajka i szczypty soli zagnieść twarde ciasto. Następnie ciasto zetrzeć na tarce o grubych oczkach i ugotować w wrzącym mleku. Połączyć z dynią, doprawić do smaku i gdy zupa będzie za gęsta dolać przegotowanej wody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 03.10.2015 19:09
pyszna - lubię taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak