Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa z wieprzowiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
dynia pół kg
marchew
cebula
karkówka pół kg
sól
pieprz
oregano
ziele ang
Liść laurowy suszony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa z wieprzowiną

Cebulę kroimy w kostke i podsmażamy na oleju na patelni. Mięso kroimy w miejsze kawałki i podsmażamy razem z cebulą. Cebule i mięso przekładamy do garnka, zalewamy woda, dodajemy przyprawy i gotujemy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. marchew i dynię obieramy,ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Zupe gotujemy az mięso będzie miękkie. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.11.2014 08:37
fajna zupka
dorota20w 28.09.2012 10:51
polecam - nam bardzo smakowała
SylwiaMagdaSabin 27.09.2012 21:32
szkoda, że nie przepadam za dynią bo zupa ciekawa
angelika14 27.09.2012 21:24
mam ogromną ochotkę na taką zupkę...
babajaga1969 27.09.2012 21:13
nie jadłam zupy z dyni, ale mnie bardzo ciekawi jej smak z wieprzowiną
Rafał10 27.09.2012 21:12
pyszności !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak