Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowa z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
papryka czerwona 3 szt
oliwa 3 łyżki
por 1/2 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa z papryką

Dynię obrałam i pokroiłam na kawałki. Paprykę pozbawiłam gniazd nasiennych.: Upiekłam wszystko w piekarniku w 180 C około 25 minut. W garnku na oliwie podsmażyłam pokrojonego pora. Zalałam wodą i dodałam upieczoną dynie i paprykę. Włożyłam liść laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego. Posoliłam i gotowałam około 20 minut. Zmiksowałam, doprawiłam pieprzem ziołowym i papryką wędzoną .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.01.2014 21:42
mmmmmm uwielbiam takie zupki!
Milka100 22.01.2014 21:00
świetna zupa
Megg 22.01.2014 19:36
bardzo lubię taką dyniową zupkę :-)
Pyszota 22.01.2014 19:21
rewelacyjna zupka
usmiech 22.01.2014 18:55
smaczna zupa
idealme 22.01.2014 18:54
koniecznie muszę taką zrobić!
Romanowka 22.01.2014 18:48
Chętnie bym spróbowała takiej zupki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak