Zupa dyniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    800 g
  • woda

  • cebula czerwona

    2 szt
  • śmietanka kremowa

    200 ml
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól do smaku

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać do garnka marchewkę obraną i pokrojoną w plasterki, dynię i zalać ją wodą tak, żeby była zakryta. Wrzucić kostki rosołowe i gotować do miękkości dyni. Zmiksować, doprawić papryką i solą do smaku. Podawać posypaną tortillą i pestkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 05.11.2012 20:26
hmmmm, w składnikach nie ma marchewki....
fijolek91 05.11.2012 16:45
mniam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat