Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnku 9 sztuk
kostka rosołowa 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
serki topione gouda 100g 2 sztuki
natka koperku 1 natka
soli 1 łyżeczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
pieprzu 1 szczypta
majeranku 1 łyżeczka
śmietany 2 łyżki
mąki 2 łyżki
olej do smażenia
chleb 3 kronki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa

Wodę zagotować w garnku i wrzucić kostkę rosołową. Wraz z liściem laurowym oraz zielem angielskim. Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na oleju i przełożyć do wywaru. Dodać serki topione. Wymieszać. Przyprawić do smaku. Śmietanę wymieszać z mąką. Podlać wywarem i przelać do zupy. Wymieszać. Dodać posiekany koperek. Chleb pokroić w kosteczkę i zasmażyć na oleju. Po wyporcjowaniu podać zupę z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 24.11.2013 07:36
na pewno rozgrzewa
Renataj 23.11.2013 23:04
W sam raz na chłodne dni.
Cranberry 23.11.2013 22:52
super zupka
gosia561 23.11.2013 22:45
świetnie rozgrzewa
SylwiaMagdaSabin 23.11.2013 21:37
Przepis godny uwagi
Barbara13 23.11.2013 20:57
super zupka,robię troszkę inną wersję,muszę wypróbować twoją :))
V_kuchareczka 23.11.2013 20:55
dawno jej nie robiłam, a jest taka pyszna
Kuchenka 23.11.2013 20:25
świetna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak