Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 60 dag
bulion drobiowy 2,5 litr
ryż 1 szklanka
sok z cytryny 200 ml
jajko 2 szt
sól 2 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Filet z kurczaka pokroić w paski, następnie wrzucić do gotującego się bulionu i ugotować. Później dodać ugotowany ryż. Jajka ubijać dodając sok z cytryny i kilka łyżek gorącej zupy. Masę jajeczną wlać do garnka z bulionem. Gotować wszystko na małym ogniu, aż zupa zgęstnieje. Na końcu doprawić pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 19.04.2013 10:50
muszę wypróbować
Kasia35 22.02.2013 16:34
smaczna
gosia1988 22.02.2013 16:14
zupy cytrynowej jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak