Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
ryż 1/2 szklanki
lubczyk świeży 1 gałązka
kremówka 100 ml
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
mały seler 1 sztuka
porcja rosołowa 2 sztuki
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Porcje rosołowe umieścić w garnku z wodą (około 2 l) i gotować powoli na małym ogniu, po 20 minutach dodać obrane i umyte warzywa i gotować do miękkości warzyw. Gdy bulion będzie gotowy dodać sok wyciśnięty z 1 cytryny i zabielić śmietaną. Przed zabieleniem śmietanę należy zahartować aby się nie zważyła: do śmietany wlewamy kilka łyżek gorącego bulionu i mieszamy, a następnie wlewamy do garnka z bulionem. Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem masła i łyżeczką soku z cytryny. Ryż nałożyć do talerza i zalać zupą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak