Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cygańska

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
papryka 1 szt
cebula 1 szt
pomidory 2 szt
kiełbasa 1 laska
ketchup pikantny 2 łyżki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
kostka rosołowa
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cygańska

Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory. Gdy warzywa się rozsmażą dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, podlać szklanką wody i smażyć jeszcze 10 minut.

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać liścia laurowego, ziele, pieprz i kostkę rosołową. Zagotować. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodać podsmażone warzywa, ketchup, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać posypane zieleniną. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarrna 12.03.2014 08:38
Dziękuję :) Już sie nie moge doczekać, jak na rynku pojawią sie świeże warzywa :)
w mojej kuchni 10.03.2014 10:44
pyszna zupa w talerzu..
Megg 09.03.2014 14:23
bardzo pożywna zupka
noninka77 09.03.2014 13:47
pyszności:)
adelajda 09.03.2014 13:18
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak