Zupa cukiniowa z ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szt
  • udko z kurczaka

    1 szt
  • marchew

  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • cukinia

    1 szt
  • kostka rosołowa

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa cukiniowa z ryżem foto
Robimy wywar mięso oczyszczamy zalewamy woda dodajemy marchew , pietruszkę oraz kostki rosołowe .Przypieczoną cebulkę . I wsypujemy woreczek ryżu . Z cukinii wydrążyć miąższ . ( Do przepisuj użyć cukinię małej lub średniej wielkości )
Krok 2 - Zupa cukiniowa z ryżem foto
czosnek zgniatamy i razem z miąższem podsmażamy na oliwie lub maśle . ( Można także pokroić skórki z cukinii i razem podsmażyć , ale nie koniecznie zupa z samego miąższu wyjdzie również pyszna ).
Krok 3 - Zupa cukiniowa z ryżem foto
Gdy ryż zmięknie przekładamy cukinię do zupy i jeszcze chwilę gotujemy na wolnym ogniu . Na koniec można dorzucić posiekaną drobno zieloną pietruszkę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pycia9 19.09.2013 11:47
super przepis
romanrafal 15.08.2013 08:37
świetna zupka
RenataZ-et 17.11.2012 11:05
pycha
Wafelek2601 16.09.2012 09:10
Pyszna jest zupka z dodatkiem cukinii
KasiaK90 23.08.2012 08:59
zupy z cukinii jeszcze nie jadła,najwyższa pora..:)
mela25 22.08.2012 09:43
Przecież nie będę mierzyć cukinii zależy na jaki garnek , każdy kto gotuje wie jak dużo dodać aby smakowała ja daje miąższ nawet z pestkami bo w niczym młode pestki mi nie przeszkadzają :) .
Ewa104 22.08.2012 09:38
Jeśli możesz to uściślij tą cukinię.Bo po pierwsze nie wiadomo,jak duża ma ona być.Ale pomijając to jeśli wydrążamy miąższ to czy to ten miąższ dodajesz do zupy? Jeśli tak,to wielkość cukinii jest istotna bo z dużej sztuki jest on gąbczasty z ziarnami i z reguły każdy to wyrzuca.Poza tym na zdjęciu widzę kawałki cukinii ze skórką a nic nie piszesz o krojeniu cukinii po wydrążeniu i dodaniu jej do zupy. Sama zupa może być smaczna,ale myślę,że powinnaś edytować przepis i dokładniej go opisać.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat