Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cukiniowa z patisonem i kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 50 dag
kasza jaglana 1 szklanka
marchew 1 szt
bulion 3 szklanki
śmietana 0,3 szklanki
masło 1 łyżka
pieprz do smaku
tymianek 0,5 łyżeczki
przyprawa kucharek do smaku
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
patison kilka szt
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cukiniowa z patisonem i kaszą

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Cukinię i patisony obieramy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę.Również marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. W rondelku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa i dusimy ok. 15 min. Następnie miksujemy. Do zmiksowanych warzyw dodajemy bulion i śmietanę wymieszaną z kilkoma łyżkami gorącej zupy. Dodajemy drobno posiekany czosnek, natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze ok. 5 min. Dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy.Mocno podgrzewamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 14.01.2014 22:42
szkoda, że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak