Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cukiniowa z fasolką szparagową

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 250-300 g
fasolka szparagowa 200 g
ziemniaki 3 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
kostka rosołowa 1 szt - bulionetka domowa
woda 1,5 l
sól i pieprz do smaku
serek topiony 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cukiniowa z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę. Cukinię ścieramy na dużych oczkach. Fasolkę szparagową oczyszczamy, odcinamy końce i kroimy w słupki 1,5 cm.
Krok 1 - Zupa cukiniowa z fasolką szparagową foto
2
Do garnka wlewamy około 1,5 l wody, dodajemy domową bulionetkę warzywną.
Krok 2 - Zupa cukiniowa z fasolką szparagową foto
3
Następnie wrzucamy fasolkę i marchewkę z pietruszką, gotujemy 15 minut.
Krok 3 - Zupa cukiniowa z fasolką szparagową foto
4
Następnie dodajemy ziemniaki i cukinię, gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 4 - Zupa cukiniowa z fasolką szparagową foto
5
Następnie dodajemy serek topiony.
Krok 5 - Zupa cukiniowa z fasolką szparagową foto
6
Zupę dotujemy do miękkości warzyw i roztopienia serka.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 6 - Zupa cukiniowa z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 30.06.2015 19:03
wygląda obłędnie smacznie !
gosia56 30.06.2015 16:59
Na pewno pyszna zupka;)
jagoda5913 30.06.2015 10:25
Smakowita i zdrowa zupka
Renata9 30.06.2015 09:14
Świetne dodatki do zupki, na pewno bardzo smaczna :-)
Ewelina1991 30.06.2015 09:02
fajna zupka
Łukasz15 30.06.2015 08:04
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak