Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chrzanowa z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,5 litra
ziemniaki 500 gram
boczek wędzony 200 gram
chrzan tarty 100 gram
śmietana 30% 100 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cząber 1 łyżeczka

Porada

Chrzanu można dodać więcej lub mniej, w zależności od upodobania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chrzanowa z boczkiem

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w dowolne kawałki. Boczek kroimy w kostkę i rumienimy na suchej patelni. Rosół doprowadzamy do wrzenia, po czym dodajemy do niego pokrojone ziemniaki i podsmażony boczek. Gotujemy do czasu, aż ziemniaki będą miękkie. Następnie dodajemy chrzan, mieszamy. Dolewamy śmietanę i ściągamy z ognia. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cząbrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 07.03.2015 22:29
moje smaki :-)
Ola1young 24.02.2015 14:24
smaczna Twoja zupa :)
miodunka 24.02.2015 12:02
Takiej zupy jeszcze nie jadłam!!
Renataj 24.02.2015 11:48
Pewnie by mi smakowała - muszę wypróbować:)
Anna169Hosz 24.02.2015 08:40
Wprowadzasz wielkanocną atmosferę:)
zabcia117 24.02.2015 06:54
Ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak