Zupa chlebowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb żytni suszony

    50 g
  • rodzynki

    20 g
  • cukier

    35 g
  • Cynamon mielony Prymat

    0, 2 g
  • żurawina

    20 g
  • jabłka

    30 g
  • śmietana 30%

    30 g
  • cukier puder

    5 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb zalać wrzątkiem, zostawić na jakiś czas, a następnie odcedzić i przetrzeć przez sito. Dodać cukier, rodzynki, jabłka pokrojone na plasterki oraz cynamon. Gotować 15 minut. Zdjąć z ognia i dodać sok wyciśnięty z żurawiny. Wystudzić. Podawać ze śmietaną ubitą z cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat