Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa chlebowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb żytni suszony 50 g
rodzynki 20 g
cukier 35 g
Cynamon mielony Prymat 0, 2 g
żurawina 20 g
jabłka 30 g
śmietana 30% 30 g
cukier puder 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chlebowa

Chleb zalać wrzątkiem, zostawić na jakiś czas, a następnie odcedzić i przetrzeć przez sito. Dodać cukier, rodzynki, jabłka pokrojone na plasterki oraz cynamon. Gotować 15 minut. Zdjąć z ognia i dodać sok wyciśnięty z żurawiny. Wystudzić. Podawać ze śmietaną ubitą z cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak