Zupa cebulowa z ziołami

Zupa cebulowa z ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 kilogram
  • masło

    2 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • tymianek

    1 łyżka
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyzeczka
  • sól

    1 szczypta
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuka
  • ziele angielskie

    3 sztuka
  • cukier

    1/2 łyżeczka
  • bagietka

    1/2 sztuka
  • majeranek świeży

    1 łyżka
  • bulion drobiowy

    2 z wołowiną
  • ser gouda

    2 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w piórka i podduszamy do zarumienienia na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, solimy i słodzimy. Wywar zagotowujemy wrzucamy podsmażoną cebulę i gotujemy około 20 minut. Doprawiamy przyprawami i miksujemy na kremową konsystencję. Jeszcze na chwilę wstawiamy na gaz i podgrzewamy mieszając. Bagietkę kroimy na kromki posypujemy serem i zapiekamy przez chwilę w nagrzanym piekarniku do stopienia się sera. Zupę podajemy gorącą z grzankami serowymi z listkami świeżego majeranku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 12.06.2013 10:09
bardzo lubię, zwłaszcza na chłodne dni ;)
Betka 12.09.2012 09:29
lubię takie zupkki;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat