Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z ziemniakami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 30 dag
mąka pszenna 2 łyżeczki
śmietana 3 łyżki
ziemniaki 2-3 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1/2 szt
masło 2 łyżki
natka piertuszki siekana 2 łyżki
sól do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z ziemniakami

Kostki rosołowe rozpuścić w 1 litrze gorącej wody. Pokrojoną na kawałki cebulę poddusić na maśle, przełożyć do rondla, wlać bulion i gotować około 15 minut, zmiksować. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę w krążki, ugotować. Połączyć ze zmiksowaną cebulą, dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować. Przyprawić do smaku, przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.09.2013 09:58
pycha zupka,zjadłabym chętnie
gusia1000 27.03.2013 23:44
Też taką gotuję.
Alex_M 13.03.2013 09:04
fajna zupka :)
olkaaa 10.12.2012 09:28
uwielbiam cebulową
Lemon 08.12.2012 23:41
super
magduś83 08.12.2012 23:23
chętnie bym spróbowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak