Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami serowo- czosnkowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1,2 kg
czosnek 2 ząbki
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/5 szt
bulion drobiowy 1,5 l
masło do smażenia
pietruszka zielona szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami serowo- czosnkowymi

Witam. Dziś przedstawiam Państwu przepis na zupę cebulową z grzankami serowo-czosnkowymi

-gotujemy wodę z bulionem,
-dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa (gotujemy 10 min przed wrzuceniem cebuli,
W między czasie przygotowujemy cebulę:
-cebulę kroimy w kostkę,
-smażymy na oleju tak długo aż się nie zeszkli,
-dodajemy do niej ząbek czosnku drobno zduszony, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem,
-wsypujemy do bulionu z warzywami i dusimy razem około 30-40 min na małym ogniu pod przykryciem,
-w międzyczasie przyprawiamy do smaku,
-gdy zupa jest gotowa kroimy bagietkę na krążki (wielkości kromki chleba)
-smarujemy je odrobina masła i obsypujemy granulowanym czosnkiem oraz serem
-zapiekamy i podajemy
Zupkę na koniec można posypać natką pietruszki. Można ją również zmiksować za pomocą blendera.
Serdecznie polecam wielokrotnie już sprawdzony przepis. Zupa jest pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca, a do tego łatwa w przyrządzeniu. Gorąco polecam i życzę smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 04.03.2014 19:21
świetna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak