Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zupa

cebula 1/2 kg
bulion warzywny 1 litr
wino białe 100 ml
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
masło 3 łyżki
sól
pieprz

Grzanki

bułka 1 duża sztuka
masło 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami

Cebulę obieram, kroję w półplasterki. Szklę na maśle. Do podsmażonej cebuli wlewam wino, duszę 2 minuty. Cebulę dodaję do gorącego bulionu. Wsypuję przyprawę uniwersalną. Gotuję na małym ogniu około 20 minut. Zupę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Bułkę kroję w kromki. Na patelni rozpuszczam masło, układam kromki bułki. Podsmażam na rumiano z dwóch stron. Gotową zupę wylewam na talerz. Podaję z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.01.2015 22:40
Moja ulubiona zupka :))
sloneczko1 09.01.2015 22:17
Uwielbiam zupę cebulową.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak