Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa na kościach schabowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości schabowe 2 sztuki
cebula 600 gram
masło 3 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
śmietana kremowa 30% 1 szklanka
żółty ser 2 plastry
chleb graham 2 kromki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa na kościach schabowych

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na kościach schabowych.
Krok 1 - Zupa cebulowa na kościach schabowych foto
2
Cebule obieramy i kroimy w plastry. Podsmażamy na maśle.
Krok 2 - Zupa cebulowa na kościach schabowych foto
3
Do wywaru dodajemy podsmażoną cebulę i tak gotujemy 20 minut. Dodajemy przyprawy do smaku: pieprz, kucharek. Pod koniec gotowania wlewamy szklankę śmietany kremówki i zagotowujemy zupę.
Krok 3 - Zupa cebulowa na kościach schabowych foto
4
Wykonujemy grzanki z chleba grahama. W tym celu 2 kromki chleba kroimy w kostkę i smażymy na maśle.
Krok 4 - Zupa cebulowa na kościach schabowych foto
5
Zupę podajemy z grzankami i potartym serem żółtym.
Krok 5 - Zupa cebulowa na kościach schabowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.02.2014 09:30
świetna zupa
Bernadeta1 25.01.2014 14:42
super taka zupka, bardzo lubię
Malinka 27.12.2013 12:33
Zupa cebulowa jest zawsze pyszna!
as28 22.12.2013 14:53
mniam mniam
Poison1988 22.12.2013 12:05
taka cebulowa już od dawna za mną chodzi... wygląda przepysznie :)
Pani Domu 22.12.2013 09:21
super, muszę taką zrobić
Renata9 22.12.2013 07:42
smaczna zupka
w mojej kuchni 22.12.2013 04:23
same pyszności podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak