Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4
czosnek 3 ząbki
oliwa łyżki
mąka 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion 0,75 l
sól, pieprz
grzanki
ząbek czosnku
oliwa 1 łyżka
chleb 2 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebule pokroić w kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości oliwy z wyciśniętym czosnkiem. Gdy się ładnie zarumieni posypać mąką i zamieszać. Zalać bulionem, wsypać kilka ziarenek ziela angielskiego i 2 liście laurowe. Gotować ok 20 min. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku.
Grzanki: Chleb pokroić w kostkę. Na patelni podgrzać oliwę ze zgniecionym ząbkiem czosnku i usmażyć grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 13.08.2013 10:57
cos dla mnie :) uwielbiam cebulową :)
IZABELA29 17.07.2013 09:01
bardzo smaczne
Mona73 14.06.2013 23:24
ciekawe danie
beniaminek 14.06.2013 22:52
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak