Zupa cebulowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    50 dag
  • masło

    2 łyżki
  • wino białe wytrawne

    100 ml
  • bulion warzywny

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę należy obrać z łupinek i bardzo drobno posiekać. Na patelni
należy rozpuścić masło i zarumienić na nim cebulkę, gdy już będzie złota należy przełożyć ją do wrzącego wywaru i całość gotować do 15 minut. Pod koniec gotowania należy wlać wino i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 24.09.2013 21:20
Lubię zupę cebulową
IKrakowianka 26.02.2013 00:20
super zupa
Emiliozo 24.07.2011 22:41
świetny przepis
novita26 21.05.2011 11:08
mniam mniam
RenataZ-et 23.04.2011 15:07
musi super smakować :)
szajba2 15.04.2011 19:09
chętnie spróbuję
Magdalena80 06.03.2011 22:45
spróbuję
Barbara55 24.02.2011 15:49
bardzo fajna zupa
kielcok1 06.02.2011 13:39
zaryzykowałbym spróbowanie
Goya 23.12.2010 22:19
spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat