Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół warzywny 1 l
cebula 6 szt
ciasto francuskie 1 szt
sól
olej do smażenia
ser żółty 15 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebulę obrać i pokroić w większą kostkę. Podsmażyć na oleju na złoty kolor. Zagotować rosół, dodać podsmażoną cebulę i gotować na małym ogniu ok. 15 min. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem. Zupę rozlać do miseczek, posypać startym serem i przykryć ciastem francuskiem. Zapiekać w temp. 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.12.2013 13:39
ciekawa zupka
caralajna 25.07.2013 07:11
muszę kiedyś taką zrobić
Wafelek2601 23.01.2013 00:17
Świetny pomysł z tym ciastem francuskim.
olkaaa 05.01.2013 10:14
rewelacyjna zupa
alaaa 23.10.2012 21:44
pyszna taka zupka
Kuchareczka2 08.10.2012 15:25
pyszna
smakoszek 08.10.2012 08:28
fantastyczny przepis,a już myślałem że przez pomyłkę dodałaś inne zdjęcie:)
1j1o1l1a1 06.10.2012 20:40
jaki wykwintny sposob na zupe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak