Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa burakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 400 g
ziemniaki 300 g
kości schabowe 200 g
por 1 liść
seler 1 liść
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
śmietana 100 ml
mąka 3 łyżki
Kostki rosołowe Kucharek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa burakowa

Kroki postępowania

1
Do garnka wrzucamy kość schabową, liść selera i pora, gotujemy 30 minut. Zbieramy tłuszcz.
Krok 1 - Zupa burakowa foto
2
Obieramy buraczki.
Krok 2 - Zupa burakowa foto
3
Buraczki trzemy na tarce o grubych oczkach.
Krok 3 - Zupa burakowa foto
4
Marchewkę obieramy i kroimy na kawałki
Krok 4 - Zupa burakowa foto
5
Dodajemy marchewkę do zupy
Krok 5 - Zupa burakowa foto
6
Do garnka wrzucamy starte buraczki. Gotujemy 20 minut.
Krok 6 - Zupa burakowa foto
7
Obieramy ziemniaki.
Krok 7 - Zupa burakowa foto
8
Umyte i obrane ziemniaki wrzucamy do garnka. Całość gotujemy 30 minut.
Krok 8 - Zupa burakowa foto
9
Gdy wszystkie składniki są już miękkie do zupy dodajemy śmietanę zmieszaną z mąką i kostkę Kucharek. Gotujemy jeszcze 5 minut.
Krok 9 - Zupa burakowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak