Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 szt
ziemniaki 2 szt
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3-4 szt
bulion drobiowy 1,5 - 2 l
fasola czerwona 1 puszka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą

Kroki postępowania

1
Marchewkę pietruszkę oraz ziemniaki obieramy. Marchew i pietruszkę trzemy na tarce na dużych oczkach a ziemniaki kroimy w kosteczkę. Bulion warzywny wlewamy do garnka następnie dodajemy ziele angielskie i liść laurowy oraz startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojone ziemniaki. Warzywa gotujemy do miękkości
Krok 1 - Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą foto
2
Buraki myjemy i gotujemy na miękko, odlewamy, następnie studzimy i obieramy z łupek, trzemy na tarce na dużych oczkach następnie dodajemy je do gotujących się już na wpół warzyw
Krok 2 - Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą foto
3
następnie dodajemy odcedzoną fasolę z puszki
Krok 3 - Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą foto
4
Doprawiamy do smaku vegetą i pieprzem Podajemy posypując posiekaną taką pietruszki Smacznego
Krok 4 - Zupa buraczkowa z czerwoną fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.01.2014 23:56
wspaniały kolor i smak też musi być wyjątkowy
Magula 04.02.2013 19:52
pyszna zupka
adelajda 17.12.2012 19:17
bardzo apetyczna !
Klausia 17.12.2012 13:53
Na jesień i zimę w sam raz :) Muszę spróbować :)
Konczi 17.12.2012 05:54
Ziutula zgadzam się z Tobą ... w sam raz na obecną aurę :)
ziutula
ziutula 17.12.2012 05:49
takie zupy lubię, są syte i rozgrzewające

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak