Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szt
ziemniaki 4 szt
marchewka 1
por 1
pietruszki 2
seler kawałek
śmietana słodka
sól
pieprz
sok z cytryny
cukier
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Kroki postępowania

1
Warzywa obrać i umyć.
Krok 1 - Zupa buraczkowa foto
2
Marchewkę, seler, pietruszki i por zalać dwoma litrami wody, dodać listki laurowe, ziele angielskie i zagotować. Gotować 15 minut.
Krok 2 - Zupa buraczkowa foto
3
Ziemniaki pokroić w kostkę, dodać do gotującej się zupy
Krok 3 - Zupa buraczkowa foto
4
Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do zupy. Gotować 2o minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem.
Krok 4 - Zupa buraczkowa foto
5
Zabielić śmietaną i podawać gorącą.
Krok 5 - Zupa buraczkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 01.03.2014 11:44
na pewno smaczna zupa
berys18 28.02.2014 21:21
taką lubię
mitek111 16.02.2014 22:15
lubię buraczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak