Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa budyniowa dla niejadka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 5 szklanek
masło 1 łyżeczka
cukier 3 łyżeczki
żółtko jajek 2 szt
budyń waniliowy 0,5 opakowania
cukier waniliowy 1 łyżeczka
herbatniki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa budyniowa dla niejadka

Litr mleka zagotowujemy z dodatkiem cukru waniliowego i masła. W pozostałej szklance mleka rozrabiamy proszek budyniowy i wlewamy do wrzącego mleka, zagotowujemy i mieszając gotujemy jeszcze ok. 2 min. Zdejmujemy z ognia. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysty kogel-mogel i lejąc cienkim strumykiem cały czas ubijając wlewamy do mocno ciepłej zupy. Gdy składniki dokładnie się połączą zupę rozlewamy na talerze i posypujemy pokruszonymi herbatnikami. Zupa może być alternatywą dla tradycyjnych zup mlecznych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 11.02.2013 11:13
fajne i smaczne
pestka 26.01.2013 11:46
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak