Zupa brokułowo-ziemniaczana z wolnowaru

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duży brokuł

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    1,2 litra
  • ser feta

    20 g
  • kwiat muszkatu

    0,5 łyżeczki
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • ziemniaki

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Umyte, obrane i pokrojone ziemniaki układamy na dnie misy. Na ziemniakach układamy brokuła podzielonego na różyczki. Całość posypujemy cebulą i przyprawami. Zalewamy wrzącym bulionem i gotujemy przez 4 godziny na dużej mocy.
2. Zupę dzielimy na dwie części. Jedną część miksujemy z serem feta. Ponownie łączymy obie części zupy i dokładnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 03.12.2012 23:19
dobra
Brenia 13.09.2012 12:27
rewelacja ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat