Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowo-ziemniaczana z wolnowaru

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Pyszny krem brokułowo-ziemniaczany z wolnowaru. Bardzo treściwa i pożywna. Polecam!

Składniki:

duży brokuł 1 sztuka
bulion warzywny 1,2 litra
ser feta 20 g
kwiat muszkatu 0,5 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
ziemniaki 500 gramów
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowo-ziemniaczana z wolnowaru

1. Umyte, obrane i pokrojone ziemniaki układamy na dnie misy. Na ziemniakach układamy brokuła podzielonego na różyczki. Całość posypujemy cebulą i przyprawami. Zalewamy wrzącym bulionem i gotujemy przez 4 godziny na dużej mocy.
2. Zupę dzielimy na dwie części. Jedną część miksujemy z serem feta. Ponownie łączymy obie części zupy i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.12.2012 23:19
dobra
Brenia 13.09.2012 12:27
rewelacja ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak