Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 duży
ziemniaki 3-4 średnie
korzeń pietruszki 1 średni
rosół 6 szkl
serek topiony 100 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 kulki
sól do smaku
pieprz
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
śmietana odrobina do dekoracji
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa

1. Ziemniaki i pietruszkę obrać umyć, pokroić w kostkę.
Brokuła podzielić na różyczki, łodygi obrać i pokroić w kostkę.
Rosół zagotować, wrzucić do niego ziemniaki, pietruszkę i łodygi selera oraz listek laurowy i kilka kulek ziela angielskiego . Gotować ok 15 minut, po czym dodać różyczki brokuła i gotować jeszcze 5-7 minut.
2. Z zupy wyjąć połowę różyczek brokuła, listek i ziele.
Do garnka dodać serek topiony i całość zmiksować blenderem.
Zupę podawać z grzankami i różyczkami brokuła.
3. Dla niejadka zupę odpowiednio dekorujemy.
Z brokuła robimy oczy, nos i włosy z grzanki, a buzię ze śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 26.06.2017 08:23
Polecam, szybka i smaczna.
olkaaa 25.06.2017 21:19
muszę spróbować
bertpvd 25.06.2017 20:46
Smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak