Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
marchew 1 sztuka
Kostki rosołowe Kucharek 1 sztuka
botwinka pęczek
koperek pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
sok z cytryny łyżeczka
śmietana 18 proc 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowa

Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą dodajemy kostkę rosołową i gotujemy. Botwinkę kroimy w drobne paseczki i dodajemy do wywaru. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy sok z cytryny. Do śmietany wlewamy 3 łyżki zimnej wody dodajemy mąkę, mieszamy i wlewamy kilka łyżek gorącego wywaru. Zagęszczamy, gotujemy jeszcze chwilę i dodajemy posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 16.08.2015 16:20
Zamawiam taką miseczkę :) ile płacę? ;)))
RenataZ-et 16.08.2015 09:59
świetny pomysł na zupę
Konczi 15.08.2015 16:55
Przepysznie się prezentuje
cukiereczek 15.08.2015 16:32
domowa,pachnąca zupa
Ada-Gaba 15.08.2015 14:59
bardzo apetyczna zupa
2milutka 15.08.2015 14:27
wspaniale wygląda!
Habibi 15.08.2015 14:11
Bardzo apetyczna botwineczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak