Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka cała
marchew 2 szt.
pietruszka 1 szt.
bulion drobiowy 1,5 litra
śmietana 18 proc 200 ml
mąka 1 łyżka
woda
jajko 2 szt.

Porada

Do zupy warto dodać łyżkę octu, aby zupa miała ładny kolor.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowa

Marchewkę i pietruszkę obierz i pokrój w mniejsze słupki. Dodaj do bulionu z drobno pokrojoną botwinką. Gotuj do miękkości. Następnie dodaj śmietanę i łyżkę mąki wymieszanej w wodzie. Zagotuj mieszając. Jajka obierz ze skorupki i ugotuj na twardo. Zupę podawaj z jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mancia w kuchni 04.05.2015 09:09
też mam dzisiaj zupę z botwinki :)
Hrabina w kuchni 03.05.2015 21:57
Smaczna zupa, super że z jajkiem :)
Justi2401 03.05.2015 17:10
Jedna z moich ulubionych :)
gosia1988 03.05.2015 14:43
na pewno by mi smakowała
gosia56 03.05.2015 14:25
na pewno pyszna ;)
Ania321 03.05.2015 12:47
coś, co bardzo lubię :)
Krystyna32 03.05.2015 12:39
pyszna zupka
jagoda5913 03.05.2015 12:23
Pycha zupka
Wacław 03.05.2015 12:04
pyszna,wiosenna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak