Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinkowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
ziemniaki 4
cebula 1
marchew 1
korzeń pietruszki 1
skrzydełka 2
masło 1 łyżka
ocet 2 łyżki
sól, pieprz
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowa

Buraczki myję, obieram i kroję w drobną kostkę wraz z łodygami, liście też drobno kroję i odkładam do osobnej miseczki. Marchew kroję w kostkę lub plasterki. Do garnka wlewam ok 2l wody, gotuję, wrzucam skrzydełka, marchew, buraczki, cały korzeń pietruszki i cebulę. Doprawiam kucharkiem, octem, solą i pieprzem. Gotuję do czasu gdy marchew zacznie mięknąć, wtedy wrzucam masło, pokrojone w kostkę ziemniaki i liście botwinki. Gotuję jeszcze trochę aż wszystkie warzywa zmiękną. Przed podaniem zupę posypuję koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 12.08.2013 13:10
uwielbiam botwinke
Bernadeta1 07.06.2013 21:40
wygląda bardzo smacznie
paulina2157 22.05.2013 09:06
dodałabym jeszcze śmietankę
mufinka79 16.05.2013 15:18
uwielbiam botwinkę
Magula 16.05.2013 14:00
nie robiłam jeszcze w tym roku pycha
idealme 16.05.2013 13:23
musi być pyszne!!!
Adamorek 16.05.2013 12:56
smak wiosny
IwonaDD 16.05.2013 12:46
przepyszna taka zupka
Pyszota 16.05.2013 11:57
super przepis na bitwinkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak