Zupa borówkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borówki

    1 kg
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • mleko

    4 szklanki
  • cukier

    8 łyżek
  • cukier wanilinowy

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotować, wsypać borówki oraz cukry, zagotować. Do wrzątku wlać mąkę rozmieszaną z kilkoma łyżkami zimnej wody, odstawić i ostudzić. Wszystko zmiksować. Podawać schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rybciia 25.04.2012 23:10
fajna
romanrafal 06.03.2012 15:26
smaczna
Monika193 23.12.2010 10:34
nigdy nie robiłam takiej zupki, ciekawi mnie jak smakuje :)
Szarrikka 21.12.2010 22:28
Pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat