Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA BOROWIKOWO-KURKOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 0,5 kg.
ziemniaki 6 szt.
marchew 2 szt.
śmietana 1 szt.
pieprz do smaku
sól do smaku
pietruszka do smaku
koper do smaku
żeberka 3 szt.
borowiki 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA BOROWIKOWO-KURKOWA

Bulion najlepiej zrobić na żeberkach.Borowiki, jeśli mamy świeże to oczyścić i pokroić w duże kawałki. Do bulionu dodajemy ziemniaki i marchew (w kostkach)dorzucamy świeże borowiki (jak mamy suszone to najlepiej wcześniej je namoczyć i po jakimś czasie odcisnąć z wody-nie mają one wtedy smaku goryczy). Po 10min. dodajemy kurki( kurki świeże-mrożone, poddusić na maśle i zmiksować na krem, kilka zostawiamy w całości tak dla lepszego efektu:))i gotujemy jeszcze chwilę, dodajemy pieprz, sól, pietruszkę posikana, koper i na koniec zabielamy śmietaną.SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 15.10.2014 12:07
pyszna zupka
erym 13.10.2014 08:57
bardzo aromatycznie podana, takiego polaczenia nie jadlam...
Margo1 13.10.2014 08:16
zupy grzybowe to moje ulubione
Pietruszka 30.11.2012 22:52
uwielbiam zupy, Twoja wygląda bardzo smacznie
TOTEK 22.11.2012 11:27
musi byc pyszna :)
Ada-Gaba 10.11.2012 13:31
pyszna zupka
Henryka2 08.11.2012 19:01
Ciekawy pomysł.
medi 08.11.2012 18:32
i ja bym ją zjadła,pycha.
Zdzisław 08.11.2012 17:28
ale bym zjadł teraz tej zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak