Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa borowikowa z zacierką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 200-300 g
cebula biała 1 sztuka
zacierka 50 g
masło 1 łyżka
śmietana kwaśna 2 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowa z zacierką

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na min borowiki( umyte i pokrojone) z cebulą przez ok. 15 minut.
Krok 1 - Zupa borowikowa z zacierką foto
2
W garnku zagotować wodę i przełożyć do grzyby z cebulą z patelni, gotować ok. 10 minut. Po tym czasie dodać zacierkę i gotować aż będzie ona miękka. Doprawić solą, pieprzem i kwaśną śmietaną.
Krok 2 - Zupa borowikowa z zacierką foto
3
Przelać zupę do miseczek i posypać siekaną natką pietruszki.
Krok 3 - Zupa borowikowa z zacierką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 03.01.2014 21:59
a jak zrobić zacierki ?
Karolcia12 03.01.2014 21:07
bardzo ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak