Zupa borowikowa

Zupa borowikowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 litra
  • kostka warzywna

    1 sztuka
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • sól

    wg uznania
  • Kucharek przyprawa do potraw

    wg uznania
  • śmietana 18 proc

    pól szklanki
  • mąka

    pół łyżki
  • marchewka

    troszkę
  • cebula

    troszkę
  • borowiki

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i borowiki pokroić w kostkę. Dać kostkę warzywną. Posolić. Gotować w wodzie aż zmiękną. Zatrzepać mąką zmieszaną ze śmietaną. Wsadzić marchew i cebulę. Zagotować i przyprawić Kucharkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 27.06.2011 09:06
super
Iwusia 10.04.2011 20:46
wygląda wspaniale :)
Mysiunia 28.03.2011 20:48
pyszna!
izapozdro 24.11.2010 17:10
lubię borowikową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat