Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa bankietowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości kaczki po pekińsku
sos sojowy 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1łyżka
woda 1łyżka
cebula
sól do smaku
imbir świeży 1\2 łyżeczki pokrojony w plasterki
kapusta 1\2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa bankietowa

Wszystkie składniki umieścić w dużym garnku , wlać wodę i gotować aż kapusta będzie miękka , tylko jak poszatkujemy tą kapustę, to postarajmy się aby była grubo posiekana. Usunąć kacze kości, zupę wlewamy na talerze . Podajemy ją z ryżem na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 29.02.2012 09:38
super
ElizaT 16.02.2011 11:06
pyszna ta zupa
matii6 09.01.2011 21:15
świetna
Natalia/tubisiek 23.10.2010 12:05
smaczna :)
alaaa 21.10.2010 10:55
wykwintna zupka,,
Kate131 21.10.2010 07:07
fajna ta zupa
Margo1 20.10.2010 12:32
Jest to zupa bankietowa , należy do klasycznych dań podawanych na przyjęciach. Jest to zupa z pozostałości po kaczce. Jeśli dobrze ją zaprawimy to możemy popisać się przed gośćmi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak