Zupa bankietowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości kaczki po pekińsku

  • sos sojowy

    2 łyżki
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    1łyżka
  • woda

    1łyżka
  • cebula

  • sól do smaku

  • imbir świeży

    1\2 łyżeczki pokrojony w plasterki
  • kapusta

    1\2 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki umieścić w dużym garnku , wlać wodę i gotować aż kapusta będzie miękka , tylko jak poszatkujemy tą kapustę, to postarajmy się aby była grubo posiekana. Usunąć kacze kości, zupę wlewamy na talerze . Podajemy ją z ryżem na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 29.02.2012 09:38
super
ElizaT 16.02.2011 11:06
pyszna ta zupa
matii6 09.01.2011 21:15
świetna
Natalia/tubisiek 23.10.2010 12:05
smaczna :)
alaaa 21.10.2010 10:55
wykwintna zupka,,
Kate131 21.10.2010 07:07
fajna ta zupa
Margo1 20.10.2010 12:32
Jest to zupa bankietowa , należy do klasycznych dań podawanych na przyjęciach. Jest to zupa z pozostałości po kaczce. Jeśli dobrze ją zaprawimy to możemy popisać się przed gośćmi.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat