Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa bananowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 L
banan 3 szt
jabłko winne 3 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 18 proc 1/2 szkl
orzechy włoskie siekane 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
sól
sok z cytryny
curry 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa bananowa

Banany obrać, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. 2 banany pokroić i krótko podsmazyć na maśle. Cebule drobno pokroic w kostkę, lekko podsmazyć na masle i dodac do rosołu. Jabłko cienko obrać i ugotowac w rosole wraz z cebulą i bananami. Zupe przetrzeć przez sito, dodac curry, wyciśniety czosnek, zawiesinę z mąki i smietany, sól oraz pokrojonego w plasterki banana, całość następnie zagotować. Każdą porcję zupy posypać posiekanymi orzechami i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak