Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Zupa bananowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy
1,5 L
banan
3 szt
jabłko winne
3 szt
cebula
1 szt
czosnek
1 ząbek
masło
2 łyżki
mąka pszenna
1 łyżka
śmietana 18 proc
1/2 szkl
orzechy włoskie siekane
2 łyżki
rodzynki
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
sok z cytryny
curry
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa bananowa

Banany obrać, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. 2 banany pokroić i krótko podsmazyć na maśle. Cebule drobno pokroic w kostkę, lekko podsmazyć na masle i dodac do rosołu. Jabłko cienko obrać i ugotowac w rosole wraz z cebulą i bananami. Zupe przetrzeć przez sito, dodac curry, wyciśniety czosnek, zawiesinę z mąki i smietany, sól oraz pokrojonego w plasterki banana, całość następnie zagotować. Każdą porcję zupy posypać posiekanymi orzechami i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak