zupa aromatyczna chinska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    4 sztuki
  • marchew pokrojona w paseczki

    1 sztuka
  • grzybki mun4

    4 sztuki
  • sos chili

    2 łyżki
  • sos sojowy

    4 łyzki
  • podudzia kurze

    2 sztuki
  • kiełki

    1 łyzka
  • imbir świeży

    6 cienkie plasterki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w woku zagotować 1 litr wody, wrzucić umyte mięso i plasterki imbiru.Gotować 15 minut(jesli istnieje potrzeba-zdjąć szumowiny). W tym czasie namoczyc grzybki mun we wrzatku, a gdy zmiekna pokroic w paski. Po 15 minutach wyjac mieso z wywaru. dodac reszte skladnikow i gotowac dalej 5 minut. zdjac skore z misa i wyrzucic ją. reszte porwac na kawałki i włożyć do zupy. podawać potrawe w małych miseczkach, przybrana kiełkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat