Zupa ala sukiyaki

Zupa ala sukiyaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tofu

    10 dag
  • marchew

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • brukselka

    15 dag
  • wołowina

    15 dag
  • sos sojowy

    1/3 szklanki
  • kalafior

    10 dag
  • wino białe wytrawne

    1/3 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • woda

    1 szklanka
  • olej

    1/4 szklanki
  • cebula biała

    1 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • groszek

    10 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa ala sukiyaki

Wołowinę pokroić w cieniutkie paski, doprawić solą i pieprzem. Marchew, selera i tofu pokroić w kostkę. Kalafiora podzielić na różyczki. Rozgrzewamy olej, dolewamy sos sojowy i wino. Pokrojone warzywa oraz groszek i brukselkę wrzucamy na olej. Chwilę smażymy. Dodajemy mięso i podsmażamy. Na koniec wrzucamy tofu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Wafelek2601 25.05.2012 09:13
świetny przepis
artur7 20.04.2012 18:55
fajne
agnieszka214 27.02.2012 09:37
ciekawa
caralajna 14.02.2012 16:44
moje smaki :)
pacpaw 08.02.2012 19:12
nigdy jeszcze nie jadłem takiej zupki
Seba 27.01.2012 10:34
smaczna
Wacław 27.11.2011 09:48
fajna zupa !
mirosława4 03.07.2011 02:01
fajny przepis
Natalia/tubisiek 10.06.2011 19:47
nigdy nie jadłam takiej zupy.. ciekawe jak smakuje ;)
m1monika 16.05.2011 15:28
ciekawa zupka :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat