Zupa a'la strogonow

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    500 g
  • koncentrat pomidorowy

    200 g
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • pieczarki

    6 sztuk
  • cebula

    4 sztuki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • liście laurowe Prymat

    3 sztuki
  • ziele angielskie

    4 ziarenka
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    do smaku
  • mąka pszenna

    do obtoczenia mięsa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyszczamy z błon i nadmiary tłuszczu. Kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące, śmażymy na rozgrzanej oliwie. Przyprawiamy solą papryką ostrą i słodką. Dolewamy co chwilę odrobinę wody, żeby mięso się nie przypaliło. Smażymy do miękkości. Na osobnej patelni smażymy pokrojone w plastry pieczarki. Po chwili dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy az warzywa zmiękna. Warzywa dodajemy do mięsa. Dodajemy koncentrat pomidorowy i pomidory w puszce. W razie potrzeby dolewamy wodę, żeby zrobił się sos przypominający konsystencją gęstą zupę. Doprawiamy solą i dusimy pod przykryciem jeszcze kilka minut. Wyłączamy zupę i dodajemy jogurt.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 13.03.2016 19:26
Na pewno bardzo smaczna!
kd045 13.03.2016 12:39
Smaczna zupa
ilka01 13.03.2016 11:55
pyszności :)
dom-agi 13.03.2016 11:00
U nas w domu taka zupa to hit :)
bertpvd 13.03.2016 10:39
bardzo dobra zupa
Ewelina1991 13.03.2016 09:43
pyszności!!!
Małgorzata92 13.03.2016 08:12
Bardzo lubię :)
Róża1 12.03.2016 23:52
wyśmienita !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jolcia_90 12.03.2016 23:25
Lubię takie treściwe zupy i dania jednogarnkowe :)
Babeczka35 12.03.2016 23:06
Smaczna zupka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat