Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa a’la meksykańska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości
wieprzowe 500 g
ziemniaki
2 szt
marchew
1 szt
cebula
1 szt
pomidor
1 szt
papryka czerwona
1 szt
pieczarki
100 g
kostka rosołowa
1 szt
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
chilli
Liść lubczyku suszony Prymat
cząber
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
koperek
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa a’la meksykańska

Do garnka wlewamy około 2 litry wody. Wkładamy kości, gotujemy około 30 minut (od czasu do czasu zbieramy szumowiny). Ziemniaki kroimy w małą kosteczkę, marchewkę i cebulę w pół plasterki, pomidora i paprykę w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Na patelni podsmażamy cebulę, pieczarki i paprykę. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka. Doprawiamy wszystkimi przyprawami, koncentratem i koperkiem. Gotujemy do miękkości warzyw. Gdy zupa jest gotowa obieramy mięso z kości i wkładamy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 26.11.2014 17:25
smaczna zupa
Skotka 26.11.2014 17:07
Pyszna pikantna zupka:)
Stenka 26.11.2014 14:50
smaczne danie
Agnieszka-87-25 26.11.2014 14:48
bardzo bogata w składniki pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak