Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa agrestowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 6 szklanek
agrest 50 dag
śmietana 18-procentowa 0,75 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 10 dag
ryż 20 dag
cynamon 1 szczypta
sól 1 szczypta
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa agrestowa z ryżem

Ryż gotujemy z szczyptą soli. Agrest myjemy, przekładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem /6 szklanek/. Dodajemy cynamon /ja dodaję niewiele, żeby był lekko wyczuwalny ale jeśli ktoś woli może dodać więcej/ i gotujemy do czasu aż agrest się rozgotuje. Przecieramy przez sito, dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i gotujemy ok. 3-4 min. Żółtka ucieramy z cukrem na puch, dodajemy do zupy i dokładnie mieszamy. Nie gotujemy. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 07.01.2013 08:15
musi ciekawie smakować
Lemon 07.01.2013 02:16
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak