Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA AGRESTOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

agrest 1,5 l.
śmietana 1/2 l.
cukier 0,3 kg.
woda 2 l.

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA AGRESTOWA

Agrest oczyścić z szypułek, włożyć do garnka, zalać wodą, gotować ok. 10 minut.

Następnie agrest wyjąć, przetrzeć przez sito, włożyć powrotem do wody.

Dodać cukier i całość raz jeszcze zagotować. Na koniec zabielić zupę śmietaną.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 08.07.2012 22:33
ciekawe
Angelika10 31.05.2011 22:39
Z agrestu to tylko kompot.Ale czsami coś nowego warto spróbować.
Margo1 10.04.2011 22:05
dawno takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak