ZUPA AGRESTOWA

ZUPA AGRESTOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • agrest

    1,5 l.
  • śmietana

    1/2 l.
  • cukier

    0,3 kg.
  • woda

    2 l.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ZUPA AGRESTOWA

Agrest oczyścić z szypułek, włożyć do garnka, zalać wodą, gotować ok. 10 minut.

Następnie agrest wyjąć, przetrzeć przez sito, włożyć powrotem do wody.

Dodać cukier i całość raz jeszcze zagotować. Na koniec zabielić zupę śmietaną.

SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Magula 08.07.2012 22:33
ciekawe
Angelika10 31.05.2011 22:39
Z agrestu to tylko kompot.Ale czsami coś nowego warto spróbować.
Margo1 10.04.2011 22:05
dawno takiej nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat