zrazy zawijane

zrazy zawijane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    500 g
  • cebula biała

    1
  • boczek wędzony

    kilka plastrów
  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zrazy zawijane

mieso pokroic na 4 plastry, rozbic luczkiem, przyprawic. Na kazdy plaster miesa polozyc pokrojona cebule i plasterek boczku. Zwinac w rulonik i owinac nitka. Obtoczyc w mace i zrumienic na srednim ogniu. Przelozyc do rondla, wlac ok 3/4 szklanki wody, dodac maslo i dusic 40 minut pod przykryciem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

krzycho2 11.05.2011 09:35
ech marzenie
Emilia21 10.10.2010 19:09
pycha
Emilia21 10.10.2010 19:09
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat