Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy zawijane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 500 g
cebula biała 1
boczek wędzony kilka plastrów
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy zawijane

mieso pokroic na 4 plastry, rozbic luczkiem, przyprawic. Na kazdy plaster miesa polozyc pokrojona cebule i plasterek boczku. Zwinac w rulonik i owinac nitka. Obtoczyc w mace i zrumienic na srednim ogniu. Przelozyc do rondla, wlac ok 3/4 szklanki wody, dodac maslo i dusic 40 minut pod przykryciem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzycho2 11.05.2011 09:35
ech marzenie
Emilia21 10.10.2010 19:09
pycha
Emilia21 10.10.2010 19:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak