Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z wołowiny

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
ogórek kiszony 3 szt
cebula 2 szt
Musztarda delikatesowa Prymat
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z wołowiny

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety. Każdy kotlet obsypać solą i pieprzem, posmarować z jednej strony musztardą. Na każdym kotlecie ułożyć po pasku ogórka i cebuli.
Krok 1 - Zrazy z wołowiny foto
2
Kotlety zwinąć w rolady. W garnku rozgrzać olej i ciasno ułożyć zrazy. Można wkroić pozostałą cebulę i ogórka.
Krok 2 - Zrazy z wołowiny foto
3
Wlać szklankę wody i dusić do miękkości (ok. 1,5 - 2 godz). Ja podałam z ziemniakami i surówką z sałaty lodowej.
Krok 3 - Zrazy z wołowiny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 26.03.2014 21:36
uwielbiam zrazy
erym 23.02.2014 09:27
uwielbiam klasyke na talerzu
cooleczka 26.01.2014 10:52
wołowe zrazy są najlepsze
Ela15 15.10.2013 08:37
pyszne zraziki
berys18 13.10.2013 11:16
pyszne zrazy
Wacław 10.10.2013 10:12
robimy podobnie,pycha
olkaaa 06.10.2013 09:33
bardzo lubię
Halina14 27.09.2013 11:28
bardzo lubię wołowinę
Dorian 26.09.2013 10:13
konkretne i pyszne miesko
joanna__s 23.09.2013 20:40
Mega pyszne danie!!
rafał5 23.09.2013 18:55
smacznie i fajnie
adelajda 23.09.2013 18:39
lubię zrazy z wołowiny :)
paulina2157 23.09.2013 17:58
nie przepadam za wołowina ale bardzo apetycznie wyglądaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak