Zrazy z wołowiny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    60 dag
  • ogórek kiszony

    3 szt
  • cebula

    2 szt
  • Musztarda delikatesowa Prymat

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zrazy z wołowiny foto
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety. Każdy kotlet obsypać solą i pieprzem, posmarować z jednej strony musztardą. Na każdym kotlecie ułożyć po pasku ogórka i cebuli.
Krok 2 - Zrazy z wołowiny foto
Kotlety zwinąć w rolady. W garnku rozgrzać olej i ciasno ułożyć zrazy. Można wkroić pozostałą cebulę i ogórka.
Krok 3 - Zrazy z wołowiny foto
Wlać szklankę wody i dusić do miękkości (ok. 1,5 - 2 godz). Ja podałam z ziemniakami i surówką z sałaty lodowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 26.03.2014 21:36
uwielbiam zrazy
erym 23.02.2014 09:27
uwielbiam klasyke na talerzu
cooleczka 26.01.2014 10:52
wołowe zrazy są najlepsze
Ela15 15.10.2013 08:37
pyszne zraziki
berys18 13.10.2013 11:16
pyszne zrazy
Wacław 10.10.2013 10:12
robimy podobnie,pycha
olkaaa 06.10.2013 09:33
bardzo lubię
Halina14 27.09.2013 11:28
bardzo lubię wołowinę
Dorian 26.09.2013 10:13
konkretne i pyszne miesko
joanna__s 23.09.2013 20:40
Mega pyszne danie!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat