Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy z wątróbką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej
wątróbka cielęca 30 dag
cebula biała 3 szt.
jajko 1 szt.
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
wołowina 40 (zrazowe)

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy z wątróbką

Mięso opłucz, pokrój w plastry, rozbij.
Wątróbkę opłucz, osącz, posiekaj. 2 cebule obierz, pokrój w kostkę.
Wątróbkę i cebulę przesmaż na tłuszczu, przestudź. Dodaj jajko i przyprawy, wymieszaj.
Farsz kładź na plastry mięsa, zwiń, obsmaż.
Zrazy przełóż do rondla, podlej wrzątkiem, dodaj koncentrat pomidorowy i zrumienioną cebulę. Duś ok. 40 min. pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak