Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z szynki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1,5 kg
cebule 2 szt
ogórki kiszone 3-4 szt
kiełbasa śląska
kabanos pikantny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z szynki


Mięso pokroić na plastry, rozbić, posypać solą i pieprzem. Cebulę pokroić na półplasterki, ogórki i kiełbaski w ukośne plastry. Na plaster mięsa nałożyć każdy z dodatków, zwinąć roladkę, ewentualnie spiąć wykałaczką ( ja osobiście tak robiłem). Przygotowane zrazy obsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano,jeśli zostały dodatki to również je dorzucić. Przełożyć wszystko do garnka.Patelnię zalać wodą ,zagotować,aby zebrać z niej cały smak po mięsie i dolać do garnka z mięsem. Dusić do miękkości uzupełniając co jakiś czas wodę. Następnie powstały sos zagęścić mąką i całość zagotować. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 29.12.2015 14:54
smaczny obiadek
MAR3STA 26.12.2015 20:52
Pyszny obiad
berys18 26.12.2015 20:11
lubię takie
halina17 26.12.2015 18:50
Dobre mięso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak