Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z papryką, mozarellą i natką pietruszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 8 szt
mozarella 100 g
natka pietruszki
musztarda dijon
sól prowansalska
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia
papryka czerwona 0.5 szt
karkówka 500 wieprzowa
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z papryką, mozarellą i natką pietruszki

Karczek pokroić na 5 kotletów. Rozbijamy cienko i smarujemy musztardą z jednej strony. Kładziemy dwa paski papryki, łyżkę mozarelli pokrojonej w drobną kostkę i świeżą natkę. Zwinąć roladki, w razie potrzeby spiąć wykałaczką i smażyć na rumiano z każdej strony na oleju. Gotowe zrazy układamy ciasno obok siebie na spodzie garnka, solimy, oprószamy pieprzem, a na pozostałym na patelni rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojone w ćwiartki pieczarki. Gdy pieczarki bedą rumiane, całość wylewamy na nasze roladki, dodajemy drobno posiekany czosnek, podlewamy wodą i dusimy około 30-40min na wolnym ogniu, co jakiś czas podlewając wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 05.03.2013 10:22
pyszne miesko bardzo fajne
halina17 05.03.2013 10:16
Smaczne zrazy mozzarella , papryka, lubie takie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak