Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z jabłkami i winem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 50 g
kostka mięsna 1 szt
wino czerwone wytrawne 2 łyżki
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
cebula biała 1 szt
majeranek
sól do smaku
jabłko 1 duże
kotlety schabowe 4 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z jabłkami i winem

Kotlety schabowe delikatnie rozbić. Jabłko obrać ,pokroić w
kostkę, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem. Na mięsie ułożyć
porcję jabłek. Mięso zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczkami,
oprószyć mąką i smażyć na
maśle, na rumiano, dodać szynkę konserwową pokrojoną w cienką
kostkę, zarumienić i dodać cebulę pokrojoną w piórka. Zeszklić
podlać kostką mięsną rozpuszczoną w 400ml wrzącej wody i wino.Wszystko dusić do miękkości przez około 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 19.01.2014 12:54
ciekawe mięsko
ZEWA 12.01.2014 11:06
oj to musi być smaczne
lee-aa 03.07.2013 18:29
super wariacja na temat tradycyjnych zrazów :)
JOANNA16 15.06.2013 15:09
pycha mięsko
pestka 09.06.2013 08:37
bardzo fajne dodatki - smaczne danie
danusia19671 09.04.2013 20:40
Z jabłkami i winem, fajnie brzmi, muszą być pyszne
adelajda 30.03.2013 18:53
bez winka to dzieciom będą smakowały
cukiereczek 16.03.2013 13:10
polecam na obiad
Kasnaj 30.01.2013 10:02
Mniam :)
pajbek 07.01.2013 11:37
Palce lizać, polecam :-)
Katarzyna/kate1980 03.12.2012 22:29
wspaniale wyglądają
PIOTR11 03.12.2012 11:00
ciekawe mięso
artur7 03.12.2012 09:52
+mniam
Laila2786 03.12.2012 09:14
fajne ja zrobię może dziś na obiadek, bo aż ślinka mi cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak