Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 600 g
cebula 50 g
mąka
woda
olej do smażenia
sól
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Ziele angielskie całe Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z cebulką

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą.
Krok 1 - Zrazy z cebulką  foto
2
Na patelni rozgrzać olej , mięso oprószyć solą i mąką. Usmażyć mięso z obu stron na oleju.
Krok 2 - Zrazy z cebulką  foto
3
Usmażone mięso przełożyć do większego garnka
Krok 3 - Zrazy z cebulką  foto
4
Cebulę obrać i pokroić w piórka , podsmażyć na oleju z mięsa.
Krok 4 - Zrazy z cebulką  foto
5
Do mięsa dodać usmażoną cebulę , rozgniecione ziarna pieprzu i ziela angielskiego , dusić pod przykryciem do miękkości. Wyprawną wodę dolewać.Na końcu podprawić resztą mąki zagotować i wymieszać.
Krok 5 - Zrazy z cebulką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 01.12.2016 14:00
Pyszne i pożywne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak